Peluang Ke-2 – Kalau Orang Lain Berjaya, Kenapa Tidak Kita?

Hari ni Shah nak bagi 1 peluang kat anda yang pernah gagal dalam pernigaan, tapi tak tahu macamana nak bangkit semula dan ingin bersama-sama Shah untuk bangkit sekali lagi bersama orang-orang yang sudah berjaya. Mereka akan membantu secara terus. Tapi perniagaan tetap perniagaan, yang mana kita tetap harus menguruskan perniagaan kita. Cuma dibantu dan dipantau secara terus dari pakar-pakar yang telah berjaya sebagai usahawan. Ramai antara mereka bergelar usahawan.

Dulu mungkin anda pernah mencubanya tetapi dengan cara anda sendiri, tapi pada kali ini diharapkan anda menukar teknik-teknik yang menggagalkan anda tersebut dan mengikut 100% teknik-teknik yang diajarkan oleh mereka. No excuse, if you really want to be like them. Hubungi Shah 016 – 237 9111

Kalau Orang lain berjaya, kenapa tidak kita?
Kejayaan tidak bergantung kepada nasib tetapi kepada cara kita menguruskan perniagaan tersebut. Maksud Shah kita kena tahu teknik-teknik yang betuk dalam menguruskan perniagaan tidak kira apa jua perniagaan yang kita usahakan. Yang penting, harus hanya ada 1 business, dan berikan tumpuan 100% kepada bidang tersebut. Maka anda tidak akan penat melakukannya.

Memilih Perniagaan Terbaik
Ada beberapa faktor penting yang WAJIB kita ambil kira bilamana kita nak memilih sesuatu perniagaan terbaik. Tidak semestinya ia sesuai dengan jiwa kita, minat atau kesesuaian akan datang kemudian. Yang penting hasilnya… Antara faktor-faktor tersebut adalah…

1- Produk > Setiap perniagaan harus ada produk. Kita kena pastikan produk yang akan kita jual diperlukan oleh pelbagai golongan, sepanjang masa, betul-betul berkualiti dan tidak memudaratkan penggunanya. Cuba lihat persaingan-persaingan terdekat.

2- Background Syarikat > Kalau kita menyertai syarikat yang sedia ada, kajilah dulu sejarah syarikat tersebut. Selama mana syarikat tersebut bertahan? Apakah kejayaan yang diraih oleh syakikat tersebut?

3- Marketing Plan > Kita harus tahu adalah pelan perniagaan yang disediakan dapat memberikan kita pulangan yang lumayan? Buktinya? Seramai mana yang sudah meraihnya dalam masa setahun, atau lain-lain jangkamasa yang ditentukan.

Bila semua di atas sudah mencukupi, kita hanya perlu berusaha dan fokuskan kepada merketing. Tiada perniagaan tanpa pemasaran dan tiada pernigaan yang berjaya tanpa pemasaran. Ingat, kalau orang lain boleh berjaya kenapa tidak?

KELEBIHAN MENYERTAI SYARIKAT SEDIA ADA
1- Anda tidak perlu menghabiskan masa dan kos untuk membuat kajian lagi kerana ianya sudah terbukti.
2-Anda cuma perlu tumpukan pada pemasaran dan duplicate bagaimana cara-cara insan terdahulu yang telah berjaya. Mengapa harus dipersoal jawabkan lagi? Ramai orang Melayu takutkan pemasaran, atau bila disebut perkataan ‘menjual’, sedangkan itulah kunci keuntungan sesuatu perniagaan.

Memang tak dinafikan…

1- Kalau ada 100 perniagaan konvensional (cth:Salun) di bandar, mungkin hanya ada 1 atau 2 salun yang betul-betul berjaya. Perniagaan salun yang salah atau individu yang menguruskan? Kenapa masih ada salun yang berjaya dan menjana wang setiap hari? Tapi kenapa masih ramai yang berlumba-lumba nak buka salun baru kalau ia tak menguntungkan? Adakah anda nak jadi yang 1-2 salun yang berjaya atau yang sebaliknya?

2- Kalau ada beratus atau beribu peniaga MLM / Internet Affiliate dalam sebuah bandar, hanya ada lebih kurang 10 orang yang berjaya. Kenapa masih ada yang berjaya, bahkan dalam jumlah yang ramai. Selainnya gagal… Kenapa ada yang gagal, dan kenapa ada yang berjaya? Dan mengapa? Mengapa ada yang gagal dan mengapa ada yang berjaya? Dan kita mahu berada dalam golongan yang mana? Gagal atau berjaya? Sedangkan mereka melakukan perniagaan yang sama…

Cuba anda renungkan…
Wajarkah tak kita (terutamanya warga melayu) menyalahkan sesuatu syarikat atau individu lain kerana kita gagal? Adakah kita tidak tahu teknik-teknik yang sepatutnya? ataupun kita malas nak ambil kisah untuk tahu?

Statistik menunjukkan bangsa melayu adalah bangsa yang paling banyak memberikan alasan, bangsa yang paling malas, sedangkan Melayulah yang paling ramai mahu cepat kaya (tanpa tanpa bekerja berat) dan bangsa yang hanya tahu bercakap serta bangsa yang banyak menyalahkan orang lain? Jadi, apa tindakan yang sewajarnya kita ambil untuk mengubah statisik tersebut? Atau anda lebih suka ia terus begitu…

Di sini, sesiapa yang betul-betul ingin mengubah ‘NASIB’ lama anda, Shah dan rakan-rakan yang dah terbukti kejayaannya sedia membantu anda SECARA TERUS.

Syarat: Anda betul2 SERIUS!!! Dan tidak lagi memberi alasan.

Jangan risaukan tentang MODAL kerana, TIADA wang tak semestinya anda tidak boleh berjaya. Yang penting ILMU. Dengan Ilmu anda akan tahu bagaimana untuk mencari wang…

Hubungi Shah: http://usahawanberjaya.cjb.net

Punca Utama Kegagalan: Terlalu ramai bangsa Melayu yang ingin cepat kaya tanpa berusaha, dan mudah putus asa bila menghadapi cabaran yang agak perit sedikit. Ramai yang terpengaruh kononnya tanpa berbuat apa2 duit masuk ke bank setiap minit.

Ya, memang benar anda boleh goyang kaki tanpa berbuat apa2, tapi hanya bila perniagaan anda telah berjaya. Bila anda sudah ada rangkaian yang besar dan kuat untuk maintain, konsisten dan terus berkembang, tapi bukan di peringkat AWAL anda memulakan perniagaan. Kenapa Usahawan Bumiputera Selalu Gagal?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s